חברת קאבאר היא יצרנית סכינים איכותיות למטרות צבא, ציד, ספורט, הישרדות בשטח ולשימוש רב תכליתי.קאבאר מייצרת סכינים מאז 1898, כאשר כל סכין עוברת תהליך ייצור מיוחד ומבחנים כדי להבטיח עמידות מפני קורוזיה, חוזק, עמידות חוד, וחדות להב יוצאת מן הכלל.
ב-9 לדצמבר, 1942, בתחילתה של מלחמת העולם השנייה, קאבאר מסרו סכין לחיל הנחתים של ארה"ב, בתקווה שהיא תהפוך לקבועה בחטיבה הצבאית. בהמשך שופר עיצובה בעבודה משותפת עם מחלקת הלוגיסטיקה של חיל הנחתים, והחל ייצור של סכין לחימה משופרת.
כשהסלימה המלחמה, סכיני USMC KA-BAR החלו להיות מוכרות בגלל איכותן, והשימוש הנרחב בהן, עד כדי כך ש"קאבאר" הפך לשם שבו התייחסו לתבנית הסכין הזו, בין אם יוצרה במפעל של קאבאר או לא.
סכיני USMC KA-BAR אומצו לא רק על ידי חיל הנחתים, אלא גם על ידי הצבא, חיל הים, משמר החוף וצוותי חבלה תת ימיים. שנים לאחר מלחמה העולם השנייה, סכיני קאבאר חזרו לשימוש באופן לא רשמי בקונפליקטים בקוריאה, וייטנאם, עיראק וסופה במדבר.
כיום, USMC המקורית, סכין הלחימה הרב תכליתית, נשארה הבחירה הראשונה של אנשי שירות, אשר נושאים אותו בתור סכין אישית. סכינים אלו פופולאריות גם להרפתקאות, הישרדות, ספורט שטח וכמובן, לאספני שיודעים שלסכין הזו מגיע מקום של כבוד באוסף שלהם.
הסיפור של קאבאר – הסרט הדוקומנטרי המלא
מוצרי השנה
-
Quick Viewמידע נוסף
מוצרי השנה
-
Quick Viewמידע נוסף
חטיבת המעצבים
TDI LAW
ENFORCEMENT
SNODY KNIVES
JAROSZ KNIVES
JOHNSON
ADVENTURE BLADES
BECKER KNIFE
TOOL DESIGNS &
DOZIER DESIGNS
.EK COMMANDO KNIFE CO
TDI LAW ENFORCEMENT
HINDER KNIVES
פלדות / חומרים:
פלדה בעלת ריכוז גבוה של פחמן וכרום. במתכת זו יש עמידות טובה של חוד הלהב, אבל היא גם מאוד קשה לעיבוד.
פלדת אל חלד יוקרתית הידועה בקשיחות, חוזק ובעמידות של חדות הלהב שלה.
פלדת פחמן קלה להשחזה, המשומשת בתעשיית הסכינים. אחת המתכות הפופולאריות של סכיני קאבאר.
פלדת אל חלד עשירה בפחמן הנמצאת בשימוש על ידי יצרניות סכינים אמריקאיות רבות.
ההיסטוריה של חברת קאבאר:
תעשיית הסכינים של ארה"ב קמה בניו-אינגלנד כאשר קבוצה של מעצבי סכינים מתעשיית הסכינים שפילד באנגליה, חברו אחד לשני בחוף המזרחי.
1859
בהלת הנפט גורמת למדענים להגר למערב ניו יורק וצפון מערב פנסילבניה. אחד הבולטים שביניהם, היה ג'וב קייס, שבתו נישאה לג'ון בראון. השניים השתקעו בליטל ואלי, ניו יורק והביאו לעולם חמישה ילדים.
30 בספטמבר, 1875
וואלס בראון נולד לג'ון ואמה בליטל ואלי, ניו יורק.
25 בפברואר, 1883
רוברט אמרסון בראון, הידוע כאמרסון, נולד בליטל ואלי, ניו יורק.
1890
וואלס בראון, בנם של ג'ון ואמה בראון, הופך לאיש מכירות שטח של סכיני רובסון ולומד על המוצרים, הפצה וערוצי מכירה.
1894
בגיל 19, וואלס בראון מקים עסק הזמנת סכינים דרך הדואר, מתוך ביתו בליטל ואלי, ניו יורק. החברה נקראה "יוניון רייזור". לאחר מכן, אחיו של וואלס, אמרסון, מצטרף אליו לעסק.
1894 – 1897
וואלס בראון ואחיו אמרסון מנהלים את Brown Brothers Razor מליטל ואלי, ניו יורק. הם פותחים מחסן באזור שממנו הם משכירים שטח ליצרניי סכינים נוספים שמאחסנים שם את הסחורה שלהם. באותו זמן, וואלס ואמרסון חוברים ליצרניים מקומיים שמציירים מוצרים הנושאים את שם החברה שלהם. החברה לא שרדה הרבה זמן, אך וואלס ואמרסון, ביחד עם אביהם ג'ון, מתחילים לעבוד בחברת ייצור הסכינים קאטארגוס, שהייתה אחת ממספר חברות המנוהלות על ידי משפחת קייס.
1897
העלאת המיסים בכמעט 50% על תעשיית הסכינים, חנקה את הייבוא מגרמניה ואנגליה. בתגובה, תעשיית הסכינים בארה"ב גדלה ברחבי ניו יורק המערבית וצפון מערב פנסילבניה. רבים מהעסקים האלו נכשלו במהירות. 29 באפריל, 1897 בקהילה של פנסילבניה, קבוצה של 38 גברים, הכוללת את הנרי קומינגס, הקימו שותפות מוגבלת הידועה כ- " Tidioute Cutlery Company Ltd", בניסיון להציל את העסקים שלהם שהיו בקשיים. 1898 חברת טידיוט קאטלרי החלה לייצר ולמכור סכינים. פעולה זו יצרה את הבסיס לחברה שלימים תקרא "קאבאר".
וואלס בראון החל לפעול על מנת להקים חברה מייצרת משלו בטידיוט, פנסילבניה. הוא קורא לה "חברת יוניון רייזור של טידיוט", והיא תהיה חברת בת של "יוניון רייזור של ליטל ואלי, ניו יורק". באותה שנה, בהזדמנות לא צפויה, קנה וואלס נכסים של חברת טידיוט קאטלרי שסבלה גם היא מאותם הקשיים כמו חברות אחרות בתעשיית הסכינים בתקופה הזאת.
אפריל 1902
כשחברת יוניון רייזור של טידיוט אורגנה באופן חוקי, וואלס מעביר את הנכסים של חברת טידיוט קאטלרי לחברת יוניון רייזור. ישיבת בעלי המניות הראשונה של טידיוט קאטלרי מינתה את וואלס כנשיא החברה, את הנרי קומינגס כסגן הנשיא ואת אביו של וואלס, ג'ון בראון, כמזכיר וגזבר.
21 בספטמבר, 1908
ריצ'ארד דנפורט בראון, הידוע כדנפורט, נולד לוואלס בראון בטידיוט, פנסילבניה.
1909
שמה של החברה שונה מיוניון רייזור ליוניון קאטלרי כדי לייצג טוב יותר מגוון רחב יותר של מוצרים, כולל סכיני ציד ושטח.
ספטמבר 1910
וואלס מגיע לעיר אולין, ניו יורק במטרה לשנות את מיקומה של חברת יוניון קאטרלי. מצויד בתמריצי מיסים, קרקע ומבנה, וואלס מוצא הצעה שקשה לסרב לה. מספר חברות נפתחות באולין תחת המנהיגות של בראון: חברת יוניון קאטלרי, אמריקן הון וחברת בניו של ג'ון בראון.
ינואר 1910
חברת יוניון קאטרלי חדשה ונוספת נפתחת באולין, ניו יורק, ויוצרת תאגיד עם שתי חברות יוניון קאטרלי: המקורית בטידיוט, פנסילבניה, והחדשה באולין, ניו יורק.
1914 – 1918
מלחמת העולם הראשונה
וואלס בראון מקבל חבילה שמשנה את ההיסטוריה של החברה לנצח. הסיפור, כפי שפורסם לראשונה במדריך אימונים שנכתב שנים אחר כך על ידי מ.ל. בראון, סגן נשיא המכירות ביוניון קאטלרי:
"לפני שנים צייד מאלסקה ירה בדוב קודיאק שלאחר מכן תקף אותו והפיל את הרובה שלו מידיו. כדי להגן על חייו, הוא שלף סכין של יוניון קאטלרי והצליח להרוג בעזרתה את הדוב. כאות הערכה לסכין שהצילה את חייו, שלח הצייד לנשיא החברה וואלס בראון, את עור הדוב. למנהל החברה עלתה מחשבה שאם דוב הקודיאק הוא הדוב הכי חזק, והמילה "בייר" (דוב באנגלית) מבוטאת "באר", ומעבר לכך, אם הסכינים המיוצרים על ידי יוניון קאטלרי נחשבים לטובים ולחזקים ביותר מסוגם, זה יהיה מאוד משמעותי ש"קאבאר" זה השם שהכי מתאים לייצג את איכויות מוצרי החברה. לכן, השם המסחרי "קאבאר" אומץ רשמית."
ינואר 1924
השם "קאבאר" נרשם כשם מסחרי ומשומש על סכינים רבים, במיוחד סכיני ציד.
1924
מייסד החברה, וואלס בראון, נפטר בגיל 49. אחיו, אמרסון בראון, לוקח על עצמו את תפקיד נשיא חברת יוניון קאטלרי ומקבל תשבחות על עיצובים ופטנטים שנוצרו בחברה תחת כהונתו.
יולי 1928
חברת אמריקה הון מתפרקת כתוצאה מהדרדרות הכלכלה בארה"ב.
1929 – 1939
השפל הכלכלי הגדול עושה שמות בכל ארה"ב. מכירות בחברת יוניון קאטלרי נפגעות אך החברה שורדת תחת מנהיגותו של אמרסון.
4 בפברואר, 1934
בגיל 51, נפטר אמרסון באופן מפתיע. אחיינו, ר.דנפורט בראון, בנו של וואלס בראון, מתמנה לנשיא חברת יוניון קאטלרי.
1942 – 1945
במהלך מלחמת העולם השנייה, בעבודה עם קפטן חיל הנחתים הווארד אמריקה, וקולונל חיל הנחתים ג'ון דייויס, מגיש דנפורט בראון לבדיקה עיצוב לסכין בעלת להב קבוע ללחימה/ שימוש רב תכליתי עבור חיילי חיל הנחתים. זמן קצר לאחר מכן, כדי לתמוך במאמץ המלחמתי, חברת יוניון קאטלרי מתחילה לספק סכינים שעליהם חותמת קאבאר, ביחד עם סכינים דומים שיוצרו על ידי יצרניים אחרים בארה"ב.
עודפי סכינים ממלחמת העולם הראשונה מועברים לחיילים הנלחמים במלחמה עם קוריאה.
7 במאי, 1952
סכיני המלחמה זוכים להכרה וכבוד גדולים כשהשם המסחרי מוטבע עליהם, וחברת יוניון קאטלרי משנה את שמה לקאבאר.
1954
לאחר מלחמת העולם השנייה, קיים קושי לחזור חזרה לשוק הסכינים האזרחי, וחברת קאבאר נכנסת לקשיים. דנפורט בראון מקבל הצעה מפתה לעבור לדאונסונביל, ג'ורג'יה, ששם האדמה וכוח העבודה היו יותר זולים, והוצעו שם תמריצי מיסים.
1955 – 1975
חיילים בקונפליקט עם וייטנאם מחזיקים עוד מעודפי הסכינים המוטבעים בשם המסחרי "קאבאר".
1956
דנפורט בראון מכיר בטעויות שלו, ובמאמץ להציל את החברה, הוא מחליט לחזור חזרה לביתו באולין, ניו יורק, שם המפעל, הציוד ושטח העבודה המקורי עדיין היו קיימים.
3 במרץ, 1960
דנפורט בראון נפטר בגיל 52, ובזאת מסיים את שושלת בראון שנמשכה יותר משישה עשורים.
1960 – 1966
לאחר מותו של דנפורט, חברת קאבאר עוברת שינויי בעלות רבים, כולל פרק זמן קצר שחברת הסכינים רובינסון הייתה הבעלים של קאבאר. רובינסון לעולם לא יצרו סכין ובסופו של דבר החברה נמכרת.
1966
התאגיד הלאומי קול, הממוקם בקליבלנד, אוהיו, קונה את חברת קאבאר. במשך שנים רבות הם מוכרים לחנויות סכינים מיובאות שעליהם מוטבע השם "קאבאר". זו הייתה תקופת זמן שחותמות שונות שומשו על סכינים שיוצרו על ידי קאבאר. שימוש באותיות גדולות וקטנות, הסרת המקף בשם המותג, ואפילו מותגים אחרים וקא-לוק הוטבעו על מוצרים שנמכרו על ידי התאגיד הלאומי קול.
ריצ'ארד "דיק" סטורם, מקים את מועדון האספנים של קאבאר, ולראשונה מאז מלחמת העולם השנייה, סכין הלחימה הרב שימושית של חיל הנחתים חוזרת להיות מיוצרת בפעל הסכינים קאטקו, באולין, ניו יורק. במשך שני עשורים, קאטקו ממשיכים לייצר את הסכינים האלו עבור התאגיד הלאומי קול.
מאי 1996
בהחלטה של הלב, חברת האם של קאטקו – תאגיד אלקאס, מחליטה לחלץ את המותג קאבאר מהתאגיד הלאומי קול. הם רוכשים את ליין המוצרים והנכסים של קאבאר ומחזירים אותו לאולין. ייצור סכיני הלחימה הרב תכליתיים של חיל הנחתים ממשיך במפעל קאטקו וליין המוצרים מורחב תחת הניהול החדש.
1998
בחגיגה אינטימית במשרד הראשי באולין, ניו יורק, חברת קאבאר חוגגת 100 שנה בתעשיית ייצור הסכינים.
11 בספטמבר, 2001
מחבלים התוקפים בשטח ארה"ב מניעים את המדינה חזרה לתוך מלחמה. סכין קאבאר מוצגת לדור הלוחמים החדש ומשרתת בצייתנות באפגניסטן ועיראק.
2002
חברת קאבאר חוברת למעצב הסכינים בוב דוזייר, ובכך מתחילה את שיתוף הפעולה הראשון מיניי רבים עם מעצבי סכינים. ההסכם עם בוב דוזייר לייצור סכינים בעיצוב אישי מוכר כהתחלה של סדרת מוצרי המאסטר של קאבאר.
2003
קאבאר מעבירה את המשרדים הראשיים שלה למיקום הנוכחי שלה כיום, בעיר אולין, ניו יורק.
ג'ון בנר, מייסד המוסד להגנה טקטית של ווסט יוניון, אוהיו, הופך למעצב סדרות המאסטר השני. עיצוביו החדשנים יצרו עבור קאבאר נוכחות מורחבת בשוק רשויות החוק.
2008
עיצוביו של פיטר ג'נדה מסכיני ג'נדה מוסיפים טאצ' אירופאי לליין סדרת המאסטר של קאבאר.
2009
מוצרים ממעצב הסכינים הידוע ואיש השטח הנלהב, איתן בייקר מסכיני וכלי בייקר, מרחיבים את סדרת המאסטר של קאבאר ומציעים מגוון גדול יותר לאנשי השדאות והציוד הטקטי.
2010
חברת קאבאר מצרפת את סטיב ג'ונסון לסגל מעצבי סדרות המאסטר. עיצוביו מכוונים לקהל השטח ודגמים מסוימים משרתים במיוחד את קהילת ציידי חזירי הבר.
2014
קאבאר חוברת למייק סנודי כדי להציע מגוון של סכינים יוקרתיים בסדרות המאסטר. באותה שנה, קאבאר קונה נכסים מעוד מותג אייקוני ממלחמת העולם השניה – סכיני אק קומנדו.
2015
סכיני קאבאר/ אק קומנדו הראשונים מיוצרים ונמכרים באולין, ניו יורק.
2016
קאבאר משתפים פעולה עם Spartan Blades LLC, כדי להפיק סכינים במהדורה מוגבלת.
2017
קאבאר חוברת למעצב הסכינים ג'יז ג'רוז מסכיני ג'רוז, כחלק מתוכנית סדרות המאסטר. תפיסתו והשקפת רוחו הצעירה של ג'יז על סכינים בעלות להב קבוע וסכינים מתקפלות, מרחיבה את מגוון המוצרים שקאבאר מציעה לשוק השטח והציד.
2018
ביחד עם חגיגות ה-120 לחברת קאבאר, היא משיקה באופן רשמי חנות סכינים בעיצוב מיוחד ובה מוצעים למכירה מוצרים בעבודת יד ובמהדורה מוגבלת.
29 באפריל, 2018
קאבאר חוגגת 120 שנים של עסקים בהשקה של סרט דוקומנטרי המחולק לארבעה חלקים, ובו מתועדת לראשונה ההיסטוריה השלמה של המותג.